Ești ceea ce mănânci!


RULADĂ CU SPANAC

19.05.2015 09:06


RULADĂ CU SPANAC

INGREDINENTE:        
200 g brânză tofu        
500 g spanac opărit  

1 ceapă

1 lingură cu ulei de măsline     
1 legătură de pătrunjel verde       
1 legătură de mărar      
un praf de sare      
piper        
2-3 linguri de făină tapioca        
100-150 ml. apă rece

ALUAT        
1 pahar cu ulei de măsline       
6 linguri cu făină       
500 ml apă călduță

MOD DE PREPARARE:      
se prepară aluatul: se amestecă apa cu uleiul, sarea,piperul; se adaugă făina, în ploaie, amestecând; 

se toarnă compoziţia într-o tavă tapetată cu hârtie de copt;        
se lasă la cuptor 30 de minute;      
se scoate din cuptor și se răstoarnă peste un prosop umezit, care apoi se rulează cu tot cu aluatul copt;

se curăță și se spală spanacul;       
se opărește 1-2 minute spanacul în apă fierbinte;     
se toacă spanacul;         
se curăță, se spală și se toacă mărunt verdeaţa;             
se curăță, se spală și se toacă mărunt ceapa;       
se pune ceapa să se rumenească puțin  în uleiul încins;        
se adaugă spanacul și se lasă câteva minute (2-3) amestecând;

se adaugă verdeața și se sărează și se condimentează;

se desface tapioca în apa rece apoi se pune la fiert mestecând continuu. Se lasă să fiarbă încet până se îngroașă;         
se pune amestecul de tapioca rezultat peste spanac și celelalte ingrediente;           
se rade brânza tofu      
se presară deasupra foiii făcută deja brânza tofu rasă și se pune peste amestecul din spanacul tocat;      
se rulează cu ajutorul prosopului și se strânge puţin;      
se lasă câteva minute rulajul, apoi se îndepărtează prosopul și taie rulada în felii mai
groase

POFTĂ BUNĂ!!


—————

Înapoi