
Ești ceea ce mănânci!
RULADĂ CU SPANAC
19.05.2015 09:06RULADĂ CU SPANAC
INGREDINENTE:
200 g brânză tofu
500 g spanac opărit
1 ceapă
1 lingură cu ulei de măsline
1 legătură de pătrunjel verde
1 legătură de mărar
un praf de sare
piper
2-3 linguri de făină tapioca
100-150 ml. apă rece
ALUAT
1 pahar cu ulei de măsline
6 linguri cu făină
500 ml apă călduță
MOD DE PREPARARE:
se prepară aluatul: se amestecă apa cu uleiul, sarea,piperul; se adaugă făina, în ploaie, amestecând;
se toarnă compoziţia într-o tavă tapetată cu hârtie de copt;
se lasă la cuptor 30 de minute;
se scoate din cuptor și se răstoarnă peste un prosop umezit, care apoi se rulează cu tot cu aluatul copt;
se curăță și se spală spanacul;
se opărește 1-2 minute spanacul în apă fierbinte;
se toacă spanacul;
se curăță, se spală și se toacă mărunt verdeaţa;
se curăță, se spală și se toacă mărunt ceapa;
se pune ceapa să se rumenească puțin în uleiul încins;
se adaugă spanacul și se lasă câteva minute (2-3) amestecând;
se adaugă verdeața și se sărează și se condimentează;
se desface tapioca în apa rece apoi se pune la fiert mestecând continuu. Se lasă să fiarbă încet până se îngroașă;
se pune amestecul de tapioca rezultat peste spanac și celelalte ingrediente;
se rade brânza tofu
se presară deasupra foiii făcută deja brânza tofu rasă și se pune peste amestecul din spanacul tocat;
se rulează cu ajutorul prosopului și se strânge puţin;
se lasă câteva minute rulajul, apoi se îndepărtează prosopul și taie rulada în felii mai
groase
POFTĂ BUNĂ!!
—————