
Ești ceea ce mănânci!
RULORI DE DOVLECEL CU CONOPIDĂ
18.10.2016 11:30RULORI DE DOVLECEL CU CONOPIDĂ
INGREDINENTE:
1 dovlecel
1 conopidă foarte mică
4-5 fire de mărar verde
boia dulce
AMESTECUL PENTRU MURAT:
50 ml. oțet de mere
coriandru verde
1 linguriță cu miere
100 ml. apă
un praf de sare
piper
MOD DE PREPARARE:
se spală și se șterg dovleceii;
se taie felii foarte subțiri dovleceii pe lungime;
se desface conopidă buchețele micuțe și se spală;
se prepară amestecul pentru murat și se pune la fiert într-o tigaie;
se ține conopida 1-2 minute în tigaie, pănă se înmoaie puțin, apoi se scoate pe o farfurie;
se taie mărunt mărarul verde;
se pun 2-3 buchețele de conopidă și puțin mărar peste o felie de dovlecel;
se rulează dovlecelul și se prinde cu scobitori;
se pun rulourile pe un platou și se pudrează cu boia.
POFTĂ BUNĂ!!
—————