
Ești ceea ce mănânci!
SALATĂ CU OREZ CU FASOLE VERDE ȘI PORUMB
25.02.2016 14:43SALATĂ CU OREZ CU FASOLE VERDE ȘI PORUMB
INGREDINENTE:
o cană / căniță cu orez
3 căni / cănițe cu apă
1 conservă mică cu porumb, boabe
2 mâini cu fasole verde
½ legătură de pătrunjel verde
DRESSING
2 lingurițe cu miere
zeama de la o portocală
2 linguri ulei de măsline
un praf de sare
piper
MOD DE PREPARARE:
se curăță, se spală și se taie bucățele fasolea verde;
se pune fasolea la fiert în apă fierbinte, cele 2 căni cu apă;
când fasolea a fiert se scoate într-un vas;
se pune orezul în apa fierbinte și se lasă să fiarbă încet;
se desface conserva de porumb și se pune la scurs;
dacă orezul nu s-a fiert se adaugă apă fierbinte și se lasă să fiarbă;
se toacă mărunt pătrunjelul verde;
se amestecă orezul, fasolea verde, porumbul și pătrunjelul verde într-un vas încăpător;
se prepară DRESINGUL: se stoarce o portocală; se amestecă zeamă de portocală, cu uleiul, sarea și piperul, într-un borcan cu capac;
se varsă dressingul în vas peste celelalte ingrediente și se amestecă bine;
chiar înainte de servire se pune pătrunjelul verde tocat mărunt;
se amestecă bine toate ingredientele;
se poate servi cu pâine de secară prăjită.
POFTĂ BUNĂ!!
—————