Ești ceea ce mănânci!


SALATĂ CU OREZ CU FASOLE VERDE ȘI PORUMB

25.02.2016 14:43


SALATĂ CU OREZ CU FASOLE VERDE ȘI PORUMB

INGREDINENTE:        
o cană / căniță cu orez        
3 căni / cănițe cu apă        
1 conservă mică cu porumb, boabe        
2 mâini cu fasole verde        
½ legătură de pătrunjel verde

DRESSING       
2 lingurițe cu miere         
zeama de la o portocală        
2 linguri ulei de măsline      
un praf de sare       
piper

MOD DE PREPARARE:        
se curăță, se spală și se taie bucățele fasolea verde;       
se pune fasolea la fiert în apă fierbinte, cele 2 căni cu apă;         
când fasolea a fiert se scoate într-un vas;        
se pune orezul în apa fierbinte și se lasă să fiarbă încet;         
se desface conserva de porumb și se pune la scurs;         
dacă orezul nu s-a fiert se adaugă apă fierbinte și se lasă să fiarbă;        
se toacă mărunt pătrunjelul verde;        
se amestecă orezul, fasolea verde, porumbul și pătrunjelul verde într-un vas încăpător;        
se prepară DRESINGUL: se stoarce o portocală; se amestecă zeamă de portocală, cu uleiul, sarea și piperul, într-un borcan cu capac;       
se varsă dressingul în vas peste celelalte ingrediente și se amestecă bine;      
chiar înainte de servire se pune pătrunjelul verde tocat mărunt;       
se amestecă bine toate ingredientele;       
se poate servi cu pâine de secară prăjită.

POFTĂ BUNĂ!!


—————

Înapoi