
Ești ceea ce mănânci!
SALATĂ DE CARTOFI CU FENICUL
06.08.2015 09:58SALATĂ DE CARTOFI CU FENICUL
INGREDINENTE:
6-7 cartofi
1 bulb de fenicul
1 ceapă roșie
1 linguriță cu sare pentru apa în care vor fierbe cartofii
DRESSING
3-4 linguri cu smântână vegetală
, 1 lămâie,
un praf de sare,
piper,
1 linguriță cu miere
1 legătură de mărar
SMÂNTÂNĂ VEGETALĂ
1 cană de caju
½ lămâie
1/2 cană cu apă caldă
un praf de sare
MOD DE PREPARARE:
se prepară smântâna vegetală: nuca de caju se hidratează 4-5 ore; se scurge apoi apa și se mixează toate ingredientele în blender până se omogenizează compoziția; se toarnă într-un borcan mare, se acoperă cu o pânză și se lasă la temperatura camerei pentru 12 ore; se amestecă și se pune borcanul în frigider pentru alte 12 ore; se servește ce ce preparat doriți dvs.;
se spală cartofii și se pun la fiert în apă cu sare;
când au fiert cartofii, se curăță și se taie cuburi;
se spală feniculul și se rade foarte fin;
se curăță, se spală și se taie mărunt ceapa,
cartofii, feniculul, ceapa se pun într-un vas;
se stoarce zeama lămâii;
se prepară dressing-ul: se amestecă într-un vas smântâna vegetală, zeama de lămâie, sarea, piperul, mierea și mărarul rupt bucăți;
se pune dressing-ul peste celelalte ingrediente și se amestecă bine.
POFTĂ BUNĂ!!
—————