Ești ceea ce mănânci!


SALATĂ DE IARNĂ

15.12.2016 11:56


SALATĂ DE IARNĂ

INGREDINENTE:        
1 sfeclă roșie        
2 cartofi       
1 țelină micuță        
3-4 castraveți murați       
2 mere         
1 linguriță de hrean ras

MAIONEZA VEGETALĂ        
1 cartof mic       
2 linguri muștar        
1-2 linguri ulei de măsline        
zeamă de lămâie         
1 linguriță cu miere         
un praf de sare / 1 linguriță sos de soia

MOD DE PREPARARE:         
MAIONEZA VEGETALĂ: se curăță, spală și taie în două cartoful, se pune cartoful la fiert în apă cu sare; când cartoful este fiert, se scurge apa, se lasă să se răcească și se pasează bine cartoful cu o furculiță; se pune peste cartoful pasat, muștarul și se amestecă cu o
lingură de lemn picurând încet uleiul; când amestecul are un aspect catifelat se adaugă câteva picături de zeamă de lămâie, mierea și piperul.        
se spală bine sfecla și cartofii și se pun la copt;        
se curăță țelina și merele;        
se rade, pe răzătoarea mare, țelina;        
se taie cubulețe, merele;        
se curăță cartofii și sfecla coapte;        
se taie cuburi cartofii și sfecla coapte;        
se taie mărunt castravetele murat;        
se pun toate într-un bol încăpător;        
se pun peste maioneza și hreanul;         
se amestecă bine.

POFTĂ BUNĂ!!


—————

Înapoi