
Ești ceea ce mănânci!
SALATĂ DE IARNĂ
15.12.2016 11:56SALATĂ DE IARNĂ
INGREDINENTE:
1 sfeclă roșie
2 cartofi
1 țelină micuță
3-4 castraveți murați
2 mere
1 linguriță de hrean ras
MAIONEZA VEGETALĂ
1 cartof mic
2 linguri muștar
1-2 linguri ulei de măsline
zeamă de lămâie
1 linguriță cu miere
un praf de sare / 1 linguriță sos de soia
MOD DE PREPARARE:
MAIONEZA VEGETALĂ: se curăță, spală și taie în două cartoful, se pune cartoful la fiert în apă cu sare; când cartoful este fiert, se scurge apa, se lasă să se răcească și se pasează bine cartoful cu o furculiță; se pune peste cartoful pasat, muștarul și se amestecă cu o
lingură de lemn picurând încet uleiul; când amestecul are un aspect catifelat se adaugă câteva picături de zeamă de lămâie, mierea și piperul.
se spală bine sfecla și cartofii și se pun la copt;
se curăță țelina și merele;
se rade, pe răzătoarea mare, țelina;
se taie cubulețe, merele;
se curăță cartofii și sfecla coapte;
se taie cuburi cartofii și sfecla coapte;
se taie mărunt castravetele murat;
se pun toate într-un bol încăpător;
se pun peste maioneza și hreanul;
se amestecă bine.
POFTĂ BUNĂ!!
—————