
Ești ceea ce mănânci!
SALATĂ DE SFECLĂ CU NĂUT ȘI ALUNE
24.03.2017 13:55SALATĂ DE SFECLĂ CU NĂUT ȘI ALUNE
INGREDINENTE:
1 kg. sfeclă roșie
100 g. năut fiert
1 mână de alune
DRESSING
1 lingură oțet de mere
2 linguri ulei de măsline
1 linguriță cu miere
un praf de sare
piper
MOD DE PREPARARE:
se curăță și se spală sfecla;
se pune într-o tavă și se dă la cuptor cam 60 minute;
se taie sfecla coaptă în cubulețe;
se amestecă sfecla, năutul fiert într-un bol încăpător;
se prepară DRESINGUL: se stoarce o portocală; se amestecă zeamă de portocală, cu uleiul, oțetul, sarea, piperul într-un borcan cu capac;
se varsă dressingul în bol peste celelalte ingrediente și se amestecă;
se dă la frigider 1-2 ore înainte de servire;
chiar înainte de servire se pun alunele;
se amestecă bine toate.
POFTĂ BUNĂ!!
—————