Ești ceea ce mănânci!


SALATĂ DE SFECLĂ CU NĂUT ȘI ALUNE

24.03.2017 13:55


SALATĂ DE SFECLĂ CU NĂUT ȘI ALUNE

INGREDINENTE:         
1 kg. sfeclă roșie        
100 g. năut fiert       
1 mână de alune

DRESSING         
1 lingură oțet de mere        
2 linguri ulei de măsline        
1 linguriță cu miere        
un praf de sare         
piper

MOD DE PREPARARE:        
se curăță și se spală sfecla;         
se pune într-o tavă și se dă la cuptor cam 60 minute;             
se taie sfecla coaptă în cubulețe;        
se amestecă sfecla, năutul fiert într-un bol încăpător;        
se prepară DRESINGUL: se stoarce o portocală; se amestecă zeamă de portocală, cu uleiul, oțetul, sarea, piperul într-un borcan cu capac;        
se varsă dressingul în bol peste celelalte ingrediente și se amestecă;          
se dă la frigider 1-2 ore înainte de servire;        
chiar înainte de servire se pun alunele;         
se amestecă bine toate.

 POFTĂ BUNĂ!!


—————

Înapoi