Ești ceea ce mănânci!


SALATĂ DE SFECLĂ CU PORTOCALE, NUCI, USTUROI, PORUMB ȘI PĂTRUNJEL VERDE

14.07.2016 10:00


SALATĂ DE SFECLĂ CU PORTOCALE, NUCI, USTUROI, PORUMB ȘI PĂTRUNJEL VERDE

INGREDINENTE:        
1 kg. sfeclă roșie        
un pumn de nuci      
2 mâini de frunze de spanac crud       
2 mere

DRESSING       
zeamă de la o  portocală        
1 lingură oțet de mere       
2 linguri ulei de măsline       
1 linguriță cu chimen

MOD DE PREPARARE:         
se curăță și se spală sfecla;         
se pune într-o tavă și se dă la cuptor cam 60 minute;         
se taie sfecla coaptă în cubulețe;         
se taie nucile în bucăți mari;        
se spală, se curăță și se taie cubulețe merele;        
se amestecă sfecla, merele, nucile și spanacul într-un castron încăpător;        
se prepară DRESINGUL: se stoarce o portocală; se amestecă zeamă de portocală, cu uleiul, oțetul, chimenul într-un borcan cu capac;

         
se varsă dressingul în castron peste celelalte ingrediente și se amestecă bine;       
se dă la frigider 1-2 ore înainte de servire;

POFTĂ BUNĂ!!


—————

Înapoi