
Ești ceea ce mănânci!
SALATĂ VERDE CU SPANAC, URZICI ȘI RIDICHI
05.05.2016 11:25SALATĂ VERDE CU SPANAC, URZICI ȘI RIDICHI
INGREDINENTE:
3-4 cepe verzi
1 legături cu ridichi de lună
1 salată verde
1 mână de frunze de leurdă
1 mână cu frunze proaspete de spanac
1 mână cu urzici
1 legătură mărar verde
DRESSING
1-2 linguri ulei de măsline
1 lingură cu oțet de mere
zeama de la o portocală
1 linguriță miere
condimente: piper.
MOD DE PREPARARE:
se curăță și se spală ceapa verde și ridichile;
se taie rondele ceapa verde și ridichile și se pun într-un vas;
se curăță și se spală frunzele de leurdă,
de spanac și urzicile;
se rup frunzele de leurdă și cele de spanac în bucăți mici și se pun în vas;
se taie foarte mărunt urzicile și se pun în vas;
se curăță și se spală frunzele de salată verde;
se rup frunzele de salată în bucăți mici și se pun peste ceapa verde și ridichi și leurdă în vas ;
se toacă mărunt mărarul;
se amestecă în vas salata verde, ceapa verde și ridichile, leurda și mărarul verde;
se prepară dressingul: într-un borcan se amestecă oțetul de mere cu uleiul,zeama de portocală, mierea și piperul. Se agită energic borcanul.
se pune dressingul peste salată și se amestecă bine.
se poate servi cu un sos, cu brânză tofu și pâine prăjită.
POFTĂ BUNĂ!!
—————