Ești ceea ce mănânci!


SANDWICH CU CHIFTELE DIN DOVLECEI RAȘI

26.07.2016 10:33


SANDWICH CU CHIFTELE DIN DOVLECEI RAȘI

INGREDINENTE:       
3 dovlecei mari         
1 legătură de mărar sau pătrunjel verde         
1 ceapă          
3-4 căței de  usturoi (cum doriți)         
2-3 linguri de tapioca (făină)        
200 ml. apă rece        
1 lingură cu pesmet         
un praf de sare         
1 baghetă din secară        
condimente: piper.

MOD DE PREPARARE:        
se spală și se curăță dovleceii;        
se rad pe răzătoarea mare dovleceii;         
se storc dovleceii;        
se toacă mărunt ceapa și/sau usturoiul;        
se pune o căniță de apă într-o oală și se adaugă ceapa, usturoiul și uleiul;      
se fierb la foc mic până scade apa;        
se toacă mărunt mărarul sau pătrunjelul verde;         
se amestecă bine dovleceii, ceapa, usturoiul cu mărarul sau pătrunjelul verde. Se sărează și condimentează;        
se desface tapioca în apa rece apoi se pun la fiert mestecând continuu. Se lasă să fiarbă încet până se îngroașă;        
se pune amestecul de tapioca rezultat peste celelalte ingrediente;         
se pune în tavă hârtie de copt;         
se modelează chiftelele, se presară cu pesmet și se pun în tavă, pe hârtia de copt;        
se dau la cuptor 30-40 minute, timp în care se și întorc;       
se pot servi cu sos de roșii sau ce sos preferați. Se pot servi calde sau reci;         
se taie pe jumătate bagheta, se pune un strat de muștar și se așează chifteaua și o frunză de salată verde.

POFTĂ BUNĂ!!


—————

Înapoi