Ești ceea ce mănânci!


SARMALE CU LINTE ÎN FOI DE VIȚĂ

28.04.2016 11:28


SARMALE CU LINTE ÎN FOI DE VIȚĂ

 INGREDINENTE:         
2 morcovi        
1 rădăcină de pătrunjel         
4-5 linguri de orez        
1/4 pungă de linte roșie        
1/2 legătură de mărar        
1 ceapă mare, ca mărime       
2 linguri de pastă de tomate        
200-250 ml. apă        
ulei de măsline        
un pumn de nuci         
un pumn de stafide         
un praf de sare        
miere        
crenguțe de cimbru        
condimente: piper, cimbru

 MOD DE PREPARARE:         
se curăță și se spală morcovii, pătrunjelul și ceapa;        
se pun granulele de linte la fiert în apă cu sare, foi de dafin, cimbru, boabe de piper;      
după ce au fiert cca. 10-15 minute se scurg bine;        
se rad morcovii, pătrunjelul sau se dau la robot;         
se toacă mărunt ceapa;         
se pune o cană de apă într-o oală și se adaugă ceapa și uleiul;        
se fierb la foc mic până scade apa;        
se adaugă orezul, se călește puțin adăugându-se apă fierbinte;        
se toacă mărunt mărarul și se adaugă amestecului;        
se sărează și condimentează amestecul;        
într-u vas de lut se pune puțin ulei de măsline pe fundul acestuia;         
se modelează sarmale în foi de viță cu amestecul făcut;         
se face sosul roșu: se pune apa la fiert, se adaugă pasta de tomate, condimentele: piperul, cimbrul și mierea. Se dă în fiert și se fierbe până când are consistență de sos. Apoi se ia de pe foc;       
în vasul de lut se așează pe rânduri sarmalele;       
se pune peste sosul roșu;        
pe pun crenguțe de cimbru;        
se dau la cuptor cca.1 oră;        
se pot servi cu smântână din caju.

POFTĂ BUNĂ!!


—————

Înapoi