
Ești ceea ce mănânci!
SARMALE CU LINTE ÎN FOI DE VIȚĂ
28.04.2016 11:28SARMALE CU LINTE ÎN FOI DE VIȚĂ
INGREDINENTE:
2 morcovi
1 rădăcină de pătrunjel
4-5 linguri de orez
1/4 pungă de linte roșie
1/2 legătură de mărar
1 ceapă mare, ca mărime
2 linguri de pastă de tomate
200-250 ml. apă
ulei de măsline
un pumn de nuci
un pumn de stafide
un praf de sare
miere
crenguțe de cimbru
condimente: piper, cimbru
MOD DE PREPARARE:
se curăță și se spală morcovii, pătrunjelul și ceapa;
se pun granulele de linte la fiert în apă cu sare, foi de dafin, cimbru, boabe de piper;
după ce au fiert cca. 10-15 minute se scurg bine;
se rad morcovii, pătrunjelul sau se dau la robot;
se toacă mărunt ceapa;
se pune o cană de apă într-o oală și se adaugă ceapa și uleiul;
se fierb la foc mic până scade apa;
se adaugă orezul, se călește puțin adăugându-se apă fierbinte;
se toacă mărunt mărarul și se adaugă amestecului;
se sărează și condimentează amestecul;
într-u vas de lut se pune puțin ulei de măsline pe fundul acestuia;
se modelează sarmale în foi de viță cu amestecul făcut;
se face sosul roșu: se pune apa la fiert, se adaugă pasta de tomate, condimentele: piperul, cimbrul și mierea. Se dă în fiert și se fierbe până când are consistență de sos. Apoi se ia de pe foc;
în vasul de lut se așează pe rânduri sarmalele;
se pune peste sosul roșu;
pe pun crenguțe de cimbru;
se dau la cuptor cca.1 oră;
se pot servi cu smântână din caju.
POFTĂ BUNĂ!!
—————