
Ești ceea ce mănânci!
SOIA CU TĂIȚEI ȘI SPANAC
07.05.2016 11:09SOIA CU TĂIȚEI ȘI SPANAC
INGREDINENTE:
o pungă cu soia cubulețe
o linguriță cu sare (pentru fiert soia)
condimente: piper, cimbru, foi de dafin
½ pungă cu tăieței
SOSUL ROȘU
2 linguri pastă de tomate (după gust);
condimente: piper, cimbru, busuioc, foi de dafin
1 linguriță cu miere
SPANACUL
1 ceapă micuță
5-6 căței de usturoi
500 g. frunze de spanac
1 lingură ulei de măsline
200-250 ml. apă fiartă
un praf de sare
condimente: piper
mărar verde
MOD DE PREPARARE:
se pun tăiețeii la fiet în apă cu sare;
se pune apă la fiert într-o oală de 2 litri;
se adaugă în apă: sare, piper, cimbru, oregano, foile de dafin;
când apa cu condimentei fierbe se adaugă cuburile de soia. Se dau în clocot apoi se acoperă oala cu capacul și se lasă să stea așa 3-4 ore.
se lasă apoi la scurs bucățile de soia cam 30 minute;
SOSUL ROȘU
se pun 200 ml. de apă la fiert. Se adaugă pasta de tomate și condimentele: cimbru, busuioc, piper și se fierb până scade sosul. Când sosul este fiert se adaugă mierea;
SPANACUL
se curăță spanacul și se spală;
se rup mărunt frunzele de spanac;
se curăță ceapa, se spală și se toacă mărunt;
se curăță usturoiul, se spală și se toacă mărunt sau se zdrobește cu lama cuțitului;
se încinge uleiul și se adaugă ceapa și usturoiul, călindu-se;
peste ceapa și usturoiul călite puțin se adaugă frunzele de spanac rupte:
se lasă să fiarbă câteva minute și dacă este nevoie se completează cu apă fierbinte;
se adaugă apă, sarea, condimentele: piperul;
deasupra se pune mărarul verde tocat;
se amestecă spanacul cu tăiețeii și cuburile de soia;
se pune deasupra sosul roșu și se amestecă.
POFTĂ BUNĂ!
—————