Ești ceea ce mănânci!


SOIA CU TĂIȚEI ȘI SPANAC

07.05.2016 11:09


SOIA CU TĂIȚEI ȘI SPANAC

INGREDINENTE:        
o pungă cu soia cubulețe        
o linguriță cu sare (pentru fiert soia)         
condimente: piper, cimbru, foi de dafin        
½ pungă cu tăieței

SOSUL ROȘU        
2 linguri pastă de tomate (după gust);        
condimente: piper, cimbru, busuioc, foi de dafin        
1 linguriță cu miere

SPANACUL         
1 ceapă micuță        
5-6 căței de usturoi        
500 g. frunze de spanac         
1 lingură ulei de măsline         
200-250 ml. apă fiartă        
un praf de sare        
condimente: piper        
mărar verde

MOD DE PREPARARE:        
se pun tăiețeii la fiet în apă cu sare;
se pune apă la fiert într-o oală de 2 litri;        
se adaugă în apă: sare, piper, cimbru, oregano, foile de dafin;        
când apa cu condimentei fierbe se adaugă cuburile de soia. Se dau în clocot apoi se acoperă oala cu capacul și se lasă să stea așa 3-4 ore.        
se lasă apoi la scurs bucățile de soia cam 30 minute;

SOSUL ROȘU        
se pun 200 ml. de apă la fiert. Se adaugă pasta de tomate și condimentele: cimbru, busuioc, piper și se fierb până scade sosul. Când sosul este fiert se adaugă mierea;

SPANACUL         
se curăță spanacul și se spală;        
se rup mărunt frunzele de spanac;         
se curăță ceapa, se spală și se toacă mărunt;          
se curăță usturoiul, se spală și se toacă mărunt sau se zdrobește cu lama cuțitului;        
se încinge uleiul și se adaugă ceapa și usturoiul, călindu-se;        
peste ceapa și usturoiul călite puțin se adaugă frunzele de spanac rupte:        
se lasă să fiarbă câteva minute și dacă este nevoie se completează cu apă fierbinte;         
se adaugă apă, sarea, condimentele: piperul;        
deasupra se pune mărarul verde tocat;

       
se amestecă spanacul cu tăiețeii și cuburile de soia;        
se pune deasupra sosul roșu și se amestecă.

POFTĂ BUNĂ!


—————

Înapoi