
Ești ceea ce mănânci!
SOIA LA CUPTOR CU SOS ROȘU
29.12.2014 12:17SOIA LA CUPTOR CU SOS ROȘU
INGREDINENTE:
o pungă cu soia bucăți mari
o linguriță cu sare
1 ceapă mică
3 căței de usturoi
un praf sare / sos de soia
2 linguri ulei de măsline
condimente: piper, cimbru, oregano, foi de dafin
apă
SOSUL ROȘU
2 linguri pastă de tomate (după gust);
condimente: piper, cimbru, busuioc
1 linguriță miere
MOD DE PREPARARE:
se pune apă la fiert într-o oală de 2 litri;
se adaugă în apă: sare, piper, cimbru, oregano, foile de dafin;
când apa cu mirodenii fierbe se adaugă bucățile de soia, Se dau în clocot apoi se acoperă oala cu capacul și se lasă să stea așa 3-4 ore;
se lasă apoi la scurs bucățile de soia cam 30 minute;
se pregătește tava tavă punând în ea 2 linguri de ulei și cimbru;
se pun bucățile de soia în tavă, se adaugă peste sosul de roșii și se dau sau la cuptor cam, 30 minute. La
jumătatea timpului se întorc pe partea cealaltă;
se scot într-un vas de yena cu capac.
SOSUL ROȘU
se pun 200 ml. de apă la fiert;
se adaugă pasta de tomate, sarea / sosul de soia și condimentele;
se fierb până scade sosul.
POFTĂ BUNĂ!!
—————