
Ești ceea ce mănânci!
SOS BOLOGNESE
06.05.2016 10:06SOS BOLOGNESE
INGREDINENTE:
1 mână de soia granule
pătrunjel verde
1 ceapă mică
1 morcov
1-2 căței de usturoi (cum doriți)
200 ml. vin roșu
1 lingură de pastă de tomate
1 lingură de ulei de măsline
un praf de sare
condimente: piper, cimbru, oregano.
MOD DE PREPARARE:
într-o oală se pune la fiert soia cu sare, piper., cimbru, oregano. După ce dă în fiert se acoperă oala și se lasă 2-3 ore soia acolo;
se scurge bine soia;
se curăță și se spală ceapa, usturoiul;
se toacă mărunt ceapa și usturoiul;
se rade morcovul pe răzătoarea mică;
se pune uleiul de măsline, ceapa, morcovul și usturoiul puțin la călit:
se pune vinul peste ceapă și usturoi;
se amestecă bine soia cu ceapa și usturoiul;
se adaugă pasta de tomate, se amestecă;
se sărează și condimentează.
POFTĂ BUNĂ!!
—————