
Ești ceea ce mănânci!
SUPĂ CREMĂ CU LOBODĂ ȘI LEURDĂ
06.07.2016 09:33SUPĂ CREMĂ CU LOBODĂ ȘI LEURDĂ
INGREDINENTE:
5-6 cartofi
2 morcovi
1 rădăcină de pătrunjel
1 țelină micuță
2-3 cepe mici) cepe verzi
cca. 500 g. lobodă (verde sau roșie)
2 mâni cu leurdă sau usturoi verde;
un praf de sare / 1 linguriță de sos de soia
1 lingură cu ulei de măsline
un pumn cu semințe crude de dovleac și de floarea soarelui
brânză tofu
condimente: piper, boia dulce
MOD DE PREPARARE:
se curăță, se spală și se taie în bucăți mari cartofii, morcovii, țelina și pătrunjelul;
se curăță și se spală bine loboda și leurda / usturoiul;
se pune apă fierbinte (cam. 2 l. apă) în oală și legumele;
se pun legumele la fiert;
după ce au fiert legumele, se pune loboda și leurda. Se lasă 30-40 secunde, până se înmoaie;
după ce au fiert legumele, se pun la răcit;
se pun toate legumele, loboda și leurda (se păstrează câteva frunze pentru decor) în
blender și se mărunțesc bine;
se pune crema rezultată într-o oală;
se adaugă sare, piper și uleiul de măsline;
se dă în fiert și se adaugă apă fierbinte dacă supa este prea groasă;
se prăjesc semințele în tigaie cu puțină boia dulce;
se usucă și apoi se taie brânza tofu în cuburi mici și se prăjește în tigaie cu boia dulce, fără ulei;
se servește supa în boluri cu semințele prăjite deasupra, cu brânza tofu, cu leurdă tocată mărunt și crutoane din pâine neagră.
POFTĂ BUNĂ!!
—————