Ești ceea ce mănânci!


SUPĂ CREMĂ CU LOBODĂ ȘI LEURDĂ

06.07.2016 09:33


SUPĂ CREMĂ CU LOBODĂ ȘI LEURDĂ

INGREDINENTE:     
5-6 cartofi       
2 morcovi        
1 rădăcină de pătrunjel         
1 țelină micuță

2-3 cepe mici) cepe verzi        
cca. 500 g. lobodă (verde sau roșie)        
2 mâni cu leurdă sau usturoi verde;       
un praf de sare / 1 linguriță de sos de soia        
1 lingură cu ulei de măsline        
un pumn cu semințe crude de dovleac și de floarea soarelui       
brânză tofu         
condimente: piper, boia dulce

MOD DE PREPARARE:        
se curăță, se spală și se taie în bucăți mari cartofii, morcovii, țelina și pătrunjelul;                 
se curăță și se spală bine loboda și leurda / usturoiul;       
se pune apă fierbinte (cam. 2 l. apă) în oală și legumele;       
se pun legumele la fiert;         
după ce au fiert legumele, se pune loboda și leurda. Se lasă 30-40 secunde, până se înmoaie;         
după ce au fiert legumele, se pun la răcit;        
se pun toate legumele, loboda și leurda (se păstrează câteva frunze pentru decor) în
blender și se mărunțesc bine;        
se pune crema rezultată într-o oală;       
se adaugă  sare, piper și uleiul de măsline;        
se dă în fiert și se adaugă apă fierbinte dacă supa este prea groasă;       
se prăjesc semințele în tigaie cu puțină boia dulce;        
se usucă și apoi se taie brânza tofu în cuburi mici și se prăjește în tigaie cu boia dulce, fără ulei;        
se servește supa în boluri cu semințele prăjite deasupra, cu brânza tofu, cu leurdă tocată mărunt și crutoane din pâine neagră.

POFTĂ BUNĂ!!


—————

Înapoi