
Ești ceea ce mănânci!
SUPĂ CREMĂ CU SFECLĂ ROȘIE
27.07.2016 10:29SUPĂ CREMĂ CU SFECLĂ ROȘIE
INGREDINENTE:
5-6 cartofi
2 morcovi
2 rădăcini de pătrunjel
2-3 sfecle roșii micuțe
1 ceapă
un praf de sare / 1 linguriță de sos de soia
condimente: piper, cimbru, chimen
1 lingură cu ulei de măsline
un pumn cu semințe crude de dovleac, de floarea soarelui și de susan
brânză tofu
boia dulce
pătrunjel verde
MOD DE PREPARARE:
se curăță, se spală și se taie în bucăți mari cartofii, morcovii, pătrunjelul, sfecla roșie și ceapa;
se pun la fiert legumele;
după ce au fiert legumele, se pun la răcit și apoi se pun toate în blender și se mărunțesc bine;
se pune crema rezultată într-o oală;
se adaugă condimentele: cimbru, chimen; sarea, piperul și uleiul de măsline;
se dă în fiert și se adaugă apă fierbinte dacă supa este prea groasă;
se prăjesc semințele în tigaie cu puțină boia dulce;
se usucă și apoi se taie brânza tofu în
cuburi mici și se prăjește în tigaie cu boia dulce, fără ulei;
se servește supa în boluri cu semințele prăjite deasupra, cu brânza tofu, cu pătrunjel verde tocat mărunt și crutoane din pâine neagră. Se poate pudra cu puțină boia dulce.
POFTĂ BUNĂ!!
—————