
Ești ceea ce mănânci!
SUPĂ CREMĂ DE CONOPIDĂ
13.04.2016 09:54SUPĂ CREMĂ DE CONOPIDĂ
INGREDINENTE:
1 conopidă
2 morcovi
1 rădăcină de pătrunjel
1 ceapă
un praf de sare / 1 linguriță de sos de soia
condimente: piper, cimbru, chimen
1 lingură cu ulei de măsline
un pumn cu semințe crude de dovleac
boia dulce
MOD DE PREPARARE:
se curăță și se spală conopida;
se desface în buchețele conopida;-
se curăță și se spală morcovii, pătrunjelul și ceapa;
se pun la fiert buchețelele de conopidă, morcovii, pătrunjelul și ceapa în apă fierbinte;
după ce au fiert legumele, se pun la răcit;
când toate legumele sunt reci se pun toate la blender și se mărunțesc bine;
se pune crema rezultată într-o oală;
se adaugă condimentele: cimbru, chimen, piper apoi sarea și uleiul de măsline;
se dă în fiert și se adaugă apă fierbinte dacă supa este prea groasă;
se prăjesc semințele în tigaie cu puțină boia dulce;
se servește supa în boluri cu semințele prăjite deasupra și crutoane din pâine de secară și un praf de boia deasupra.
POFTĂ BUNĂ!!
—————