Ești ceea ce mănânci!


SUPĂ CREMĂ DE LINTE

25.03.2015 09:29


SUPĂ CREMĂ DE LINTE

 INGREDINENTE:       
½ pachet de linte roșie sau verde        
2 cartofi       
2 morcovi       
1 rădăcină de pătrunjel  

1 țelină micuță    
1 ceapă        
2-3 căței de usturoi        
un praf de sare / 1 linguriță de sos de soia        
condimente: piper, cimbru, chimen      
1 lingură cu ulei de măsline        
zeama de la o lămâie        
un pumn cu semințe crude de dovleac , de floarea soarelui și de in        
boia dulce        
pătrunjel verde

 MOD DE PREPARARE:        
se pune lintea la fiert, 15-20 minute;       
când lintea este fiartă se scurge apa;         
se curăță, se spală și se taie în bucăți mari cartofii, morcovii, pătrunjelul, țelina, ceapa și usturoiul;        
se pun la fiert legumele în apă fierbinte;      
după ce au fiert legumele, se pun la răcit;      
lintea și legumele se pun în blender cu puțină supă și se mărunțesc bine;        
se pune crema rezultată într-o oală;        
se adaugă condimentele: cimbru,  chimen, piper;  sarea și uleiul de măsline;        
se dă în fiert și se adaugă apă fierbinte dacă supa este prea groasă;       
se stoarce și se adaugă zeama de la o lămâie;        
se prăjesc semințele în tigaie doar cu puțină boia dulce;      
se servește supa în boluri cu semințele prăjite deasupra, cu pătrunjel verde tocat mărunt și crutoane din pâine neagră și pâine de secară.

 POFTĂ BUNĂ!!


—————

Înapoi