
Ești ceea ce mănânci!
SUPĂ CREMĂ DE PRAZ
18.03.2015 10:25SUPĂ CREMĂ DE PRAZ
INGREDINENTE:
- 1 lingură cu ulei de măsline
- 2 morcovi
- 1 rădăcină de pătrunjel
- 1 țelina mică
- 2 fire de praz, mai mare și gros
- 5-6 cartofi
- un praf de sare
- condimente: piper, cimbru
MOD DE PREPARARE:
se curăță și se spală pătrunjelul, morcovii, țelina, prazul și cartofii;
se taie rondele prazul;
se taie cubulețe restul legumelor;
se încălzește uleiul într-un vas înalt;
se adaugă legumele tăiate: pătrunjelul, morcovii, țelina, prazul și se sotează, amestecând din când in când;
se pune apă, se acoperă și fierbe , la foc mic;
când legumele sunt aproape fierte se adaugă cartofii și se mai fierb 15-20 minute;
se potrivește de sare și piper;
se lasă să se răcească, apoi se toarnă legumele în blender cu puțină supă și se mixează;
se adaugă crema rezultată la supa rămasă, se amestecă și se mai dă o dată în clocot;
se adaugă cimbrul;
se mai pune apă, dacă este cazul;
se servește supa cremă de praz cu crutoane din baghetă cu usturoi.
POFTĂ BUNĂ!!
—————