Ești ceea ce mănânci!


SUPĂ CREMĂ DE PRAZ

18.03.2015 10:25

SUPĂ CREMĂ DE PRAZ

 INGREDINENTE: 

  • 1 lingură cu ulei de măsline
  • 2 morcovi
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 1 țelina mică
  • 2 fire de praz, mai mare și gros
  • 5-6 cartofi
  • un praf de sare
  • condimente: piper, cimbru

MOD DE PREPARARE:      
se curăță și se spală pătrunjelul, morcovii, țelina, prazul și cartofii;         
se taie rondele prazul;      
se taie cubulețe restul legumelor;        
se încălzește uleiul într-un vas înalt;       
se adaugă legumele tăiate: pătrunjelul, morcovii, țelina, prazul și se sotează, amestecând din când in când;         
 se pune apă, se acoperă și fierbe , la foc mic;

când legumele sunt aproape fierte se adaugă cartofii și se mai fierb 15-20 minute;        
se potrivește de sare și piper;        
se lasă să se răcească, apoi se toarnă legumele în blender cu puțină supă și se mixează;        
se adaugă crema rezultată la supa rămasă, se amestecă și se mai dă o dată în clocot;         
se adaugă cimbrul;       
se mai pune apă, dacă este cazul;     
se servește supa cremă de praz cu crutoane din baghetă cu usturoi.

POFTĂ BUNĂ!!


—————

Înapoi