
Ești ceea ce mănânci!
SUPĂ CREMĂ DE PRIMĂVARĂ
08.04.2015 10:35SUPĂ CREMĂ DE PRIMĂVARĂ
INGREDINENTE:
2 cartofi
2 morcovi
1 rădăcină de pătrunjel
1 țelină micuță
1 legătură (3-4 cepe mici) de ceapă verde
500 g. spanac
2 mâini de urzici proaspete
1 mână de untișor
1 mână de leurdă
un praf de sare / 1 linguriță de sos de soia
1 lingură cu ulei de măsline
un pumn cu semințe crude de dovleac și de floarea soarelui
brânză tofu
condimente: piper, nucșoară, boia dulce
pătrunjel și frunze de țelină verde
MOD DE PREPARARE:
se curăță, se spală și se taie în bucăți mari cartofii, morcovii, țelina și pătrunjelul
se curăță ceapa, cartofii, morcovii, țelina și pătrunjelul;;
se curăță și se spală spanacul, leurda, urzicile și untișorul;
se pune apă fierbinte (cam. 2 l. apă) în oală și legumele;
se pun legumele la fiert;
când legumele sunt fierte se adaugă spanacul, leurda, urzicile și untișorul;
se lasă câteva minute să fiarbă;
după ce au fiert legumele, se pun la răcit și apoi se pun toate în blender și se mărunțesc bine
se pune crema rezultată într-o oală;
se adaugă sare, piper, nucșoară și uleiul de măsline;
se dă în fiert și se adaugă apă fierbinte dacă supa este prea groasă;
se prăjesc semințele în tigaie cu puțină boia dulce;
se usucă și apoi se taie brânza tofu în cuburi mici și se prăjește în tigaie cu boia dulce, fără ulei;
se servește supa în boluri cu semințele prăjite deasupra, cu brânza tofu, cu pătrunjel verde tocat mărunt și crutoane din pâine neagră.
POFTĂ BUNĂ!!
—————