Ești ceea ce mănânci!


SUPĂ CREMĂ DE PRIMĂVARĂ

08.04.2015 10:35


SUPĂ CREMĂ DE PRIMĂVARĂ

 INGREDINENTE:         
2 cartofi         
2 morcovi       
1 rădăcină de pătrunjel     
1 țelină micuță        
1 legătură (3-4 cepe mici) de ceapă verde        
500 g. spanac        
2 mâini de urzici proaspete        
1 mână de untișor         
1 mână de leurdă      
un praf de sare / 1 linguriță de sos de soia        
1 lingură cu ulei de măsline        
un pumn cu semințe crude de dovleac și de floarea soarelui      
brânză tofu       
condimente: piper, nucșoară, boia dulce      
pătrunjel și frunze de țelină verde

MOD DE PREPARARE:        
se curăță, se spală și se taie în bucăți mari cartofii, morcovii, țelina și pătrunjelul        
se curăță ceapa, cartofii, morcovii, țelina și pătrunjelul;;        
se curăță și se spală spanacul, leurda, urzicile și untișorul;     
se pune apă fierbinte (cam. 2 l. apă) în oală și legumele;        
se pun legumele la fiert;        
când legumele sunt fierte se adaugă spanacul, leurda, urzicile și untișorul;      
se lasă câteva minute să fiarbă;         
după ce au fiert legumele, se pun la răcit și apoi se pun toate în blender și se mărunțesc bine       
se pune crema rezultată într-o oală;       
se adaugă  sare, piper, nucșoară  și uleiul de măsline;        
se dă în fiert și se adaugă apă fierbinte dacă supa este prea groasă;        
se prăjesc semințele în tigaie cu puțină boia dulce;       
se usucă și apoi se taie brânza tofu în cuburi mici și se prăjește în tigaie cu boia dulce, fără ulei;        
se servește supa în boluri cu semințele prăjite deasupra, cu brânza tofu, cu pătrunjel verde tocat mărunt și crutoane din pâine neagră.

 POFTĂ BUNĂ!!


—————

Înapoi