Ești ceea ce mănânci!


SUPĂ CREMĂ DE SPANAC

20.05.2015 09:21


SUPĂ CREMĂ DE SPANAC

INGREDINENTE:       
2 cartofi       
2 morcovi       
1 rădăcină de pătrunjel        
1 țelină micuță

2-3 cepe mici) cepe verzi     
500 g. spanac       
un praf de sare / 1 linguriță de sos de soia       
1 lingură cu ulei de măsline       
un pumn cu semințe crude de dovleac și de floarea soarelui       
brânză tofu        
condimente: piper, nucșoară, boia dulce      
pătrunjel verde

MOD DE PREPARARE:       
se curăță, se spală și se taie în bucăți mari cartofii, morcovii, țelina și pătrunjelul        
se curăță ceapa, cartofii, morcovii, țelina și pătrunjelul;;      
se curăță și se spală spanacul,         
se pune apă fierbinte (cam. 2 l. apă) în oală și legumele;        
se pun legumele la fiert;        
când legumele sunt fierte se adaugă spanacul;        
se lasă câteva minute să fiarbă;       
după ce au fiert legumele, se pun la răcit și apoi se pun toate în blender și se mărunțesc bine;       
se pune crema rezultată într-o oală;       
se adaugă  sare, piper, nucșoară  și uleiul de măsline;      
se dă în fiert și se adaugă apă fierbinte dacă supa este prea groasă;       
se prăjesc semințele în tigaie cu puțină boia dulce;         
se usucă și apoi se taie brânza tofu în cuburi mici și se prăjește în tigaie cu boia dulce, fără ulei;     
se servește supa în boluri cu semințele
prăjite deasupra, cu brânza tofu, cu pătrunjel verde tocat mărunt și crutoane din pâine neagră.

 POFTĂ BUNĂ!!


—————

Înapoi