
Ești ceea ce mănânci!
SUPĂ CREMĂ DE URZICI
27.05.2015 10:26SUPĂ CREMĂ DE URZICI
INGREDINENTE:
2 cartofi
2 morcovi
1 rădăcină de pătrunjel
1 țelină micuță
2-3 cepe mici) cepe verzi
cca. 500 g. urzici
un praf de sare / 1 linguriță de sos de soia
1 lingură cu ulei de măsline
un pumn cu semințe crude de dovleac și de floarea soarelui
brânză tofu
condimente: piper, nucșoară, boia dulce
pătrunjel verde
MOD DE PREPARARE:
se curăță, se spală și se taie în bucăți mari cartofii, morcovii, țelina și pătrunjelul
se curăță ceapa, cartofii, morcovii, țelina și pătrunjelul;;
se curăță și se spală bine urzicile;
se pune apă fierbinte (cam. 2 l. apă) în oală și legumele;
se pun legumele la fiert;
separat de pune o oală cu apă la fiert;
când apa fierbe se pun urzicile și se lasă să dea în câteva clocote;
se scurg apoi și se lasă la răcit;
după ce au fiert legumele, se pun la răcit;
se pun toate legumele și urzicile în blender și se mărunțesc bine;
se pune crema rezultată într-o oală;
se adaugă sare, piper, nucșoară și uleiul de măsline;
se dă în fiert și se adaugă apă fierbinte dacă supa este prea groasă;
se prăjesc semințele în tigaie cu puțină boia dulce;
se usucă și apoi se taie brânza tofu în cuburi mici și se prăjește în tigaie cu boia dulce, fără ulei;
se servește supa în boluri cu semințele prăjite deasupra, cu brânza tofu, cu pătrunjel verde tocat mărunt și crutoane din pâine neagră.
POFTĂ BUNĂ !
—————