Ești ceea ce mănânci!


SUPĂ CREMĂ DE URZICI

22.03.2017 13:53


SUPĂ CREMĂ DE URZICI

INGREDINENTE:    
2 cartofi       
2 morcovi        
1 rădăcină de pătrunje        
1 țelină micuță

2 cepe         
cca. 500 g. urzici      
un praf de sare / 1 linguriță de sos de soia        
1 lingură cu ulei de măsline        
condimente: piper         
semințe de cânepă         
pătrunjel verde

MOD DE PREPARARE:      
se curăță, se spală și se taie în bucăți mari cartofii, morcovii, țelina și pătrunjelul               
se curăță și se spală bine urzicile;      
se pune apă fierbinte (cam. 2 l. apă) în oală;      
se separat de pune o oală cu apă la fiert;       
când apa fierbe se pun urzicile și se lasă să dea în câteva clocote;        
se scurg apoi și se lasă la răcit;       
după ce au fiert legumele, se pun la răcit;        
se pun toate legumele și urzicile în blender și se mărunțesc bine;       
se pune crema rezultată într-o oală;      
se adaugă  sare, piper și uleiul de măsline;       
se dă în fiert și se adaugă apă fierbinte dacă supa este prea groasă;      
se servește supa în boluri cu semințele deasupra cu pătrunjel verde tocat mărunt și crutoane din pâine neagră.

POFTĂ BUNĂ!!


—————

Înapoi