Ești ceea ce mănânci!


SUPĂ GULAȘ

04.01.2017 12:09


SUPĂ GULAȘ

INGREDINENTE:       
2-3 cepe         
2-3 linguri ulei ulei măsline        
un praf de sare         
condimente: piper, 1-2 lingurițe boia, chimen          
3-4 morcovi          
2-3 bucăți de pătrunjel,rădacin        
1 varza albă, mică (cât pumnul)         
1/4 țelină rădăcină          
2-3 cartofi         
1 mână de fidea (sau alte paste mărunte)        
 pătrunjel verde

MOD DE PREPARARE:        
se curăță, spală și taie mărunt  ceapa;        
se curăță, spală cartofii, apoi se taie cubulețe;       
se curăță, se spală și se taie în bucățele morcovii, țelina și rădăcina de pătrunjel;        
se curăță și taie fideluță varza;        
se pune o cană de apă într-o oală și se adaugă ceapa și uleiul;       
se fierb la foc mic până scade apa;        
se adaugă morcovii, pătrunjelul, țelina și puțină apă fierbinte (cam 500 ml. apă);         
se lasă să fiarbă cam 20-25 minute și apoi se adaugă cartofii;       
se lasă să mai fiarbă până se înmoaie cartofii și se adaugă varza;         
se adaugă fideaua         
se adaugă sarea, piperul și boiaua, chimenul;        
se taie mărunt pătrunjelul verde și se presară în oala cu ciorbă;        
se ia vasul de pe foc,și se acoperă cu un capac, lăsându-se 5 minute să se întrepătrundă aromele.

POFTĂ BUNĂ!!


—————

Înapoi