
Ești ceea ce mănânci!
SUPĂ GULAȘ
04.01.2017 12:09SUPĂ GULAȘ
INGREDINENTE:
2-3 cepe
2-3 linguri ulei ulei măsline
un praf de sare
condimente: piper, 1-2 lingurițe boia, chimen
3-4 morcovi
2-3 bucăți de pătrunjel,rădacin
1 varza albă, mică (cât pumnul)
1/4 țelină rădăcină
2-3 cartofi
1 mână de fidea (sau alte paste mărunte)
pătrunjel verde
MOD DE PREPARARE:
se curăță, spală și taie mărunt ceapa;
se curăță, spală cartofii, apoi se taie cubulețe;
se curăță, se spală și se taie în bucățele morcovii, țelina și rădăcina de pătrunjel;
se curăță și taie fideluță varza;
se pune o cană de apă într-o oală și se adaugă ceapa și uleiul;
se fierb la foc mic până scade apa;
se adaugă morcovii, pătrunjelul, țelina și puțină apă fierbinte (cam 500 ml. apă);
se lasă să fiarbă cam 20-25 minute și apoi se adaugă cartofii;
se lasă să mai fiarbă până se înmoaie cartofii și se adaugă varza;
se adaugă fideaua
se adaugă sarea, piperul și boiaua, chimenul;
se taie mărunt pătrunjelul verde și se presară în oala cu ciorbă;
se ia vasul de pe foc,și se acoperă cu un capac, lăsându-se 5 minute să se întrepătrundă aromele.
POFTĂ BUNĂ!!
—————