
Ești ceea ce mănânci!
SUPĂ CREMĂ DE ALBITURI
11.02.2015 12:15SUPĂ CREMĂ DE ALBITURI
INGREDINENTE:
3 cartofi
1 fir de praz
1 rădăcină de pătrunjel
1 dovlecel
1 conopidă mică
1 ceapă
2-3 căței de usturoi
un praf de sare / 1 linguriță de sos de soia
condimente: piper, cimbru, chimen
1 lingură cu ulei de măsline
un pumn cu semințe crude de dovleac și de floarea soarelui
boia dulce
pătrunjel verde
MOD DE PREPARARE:
se curăță, se spală și se desface în buchețele conopida;
se curăță, se spală și se taie în bucăți mari cartofii, dovlecelul, prazul, rădăcina de pătrunjelul, ceapa și usturoiul;
se taie mărunt ceapa și usturoiul;
se pune o cană de apă într-o oală și se adaugă ceapa, usturoiul și uleiul;
se fierb la foc mic până scade apa;
se pun la fiert peste ceapă și usturoi restul de legume în apă fierbinte;
după ce au fiert legumele, se pun la răcit și apoi se pun toate în blender și se mărunțesc bine;
se pune crema rezultată într-o oală;
se adaugă condimentele: cimbru, piper, chimen și sarea;
se dă în fiert și se adaugă apă fierbinte dacă supa este prea groasă;
se prăjesc semințele în tigaie cu puțină boia dulce;
se servește supa în boluri cu semințele prăjite deasupra, cu pătrunjel verde tocat mărunt și crutoane din pâine neagră.
POFTĂ BUNĂ!!
—————