Ești ceea ce mănânci!


SUPĂ CREMĂ DE ALBITURI

11.02.2015 12:15


SUPĂ CREMĂ DE ALBITURI

INGREDINENTE:      
3 cartofi      
1 fir de praz        
1 rădăcină de pătrunjel        
1 dovlecel      
1 conopidă mică       
1 ceapă       
2-3 căței de usturoi       
un praf de sare / 1 linguriță de sos de soia         
condimente: piper, cimbru, chimen    
1 lingură cu ulei de măsline         
un pumn cu semințe crude de dovleac și de floarea soarelui       
boia dulce        
pătrunjel verde

 MOD DE PREPARARE:       
se curăță, se spală și se desface în buchețele conopida;       
se curăță, se spală și se taie în bucăți mari cartofii, dovlecelul, prazul, rădăcina de pătrunjelul, ceapa și usturoiul;       
se taie mărunt ceapa și usturoiul;        
se pune o cană de apă într-o oală și se adaugă ceapa, usturoiul și uleiul;     
se fierb la foc mic până scade apa;      
se pun la fiert peste ceapă și usturoi  restul de legume în apă fierbinte;       
după ce au fiert legumele, se pun la răcit și apoi se pun toate în blender și se mărunțesc bine;       
se pune crema rezultată într-o oală;        
se adaugă condimentele: cimbru,  piper, chimen și sarea;      
se dă în fiert și se adaugă apă fierbinte dacă supa este prea groasă;       
se prăjesc semințele în tigaie cu puțină boia dulce;        
se servește supa în boluri cu semințele prăjite deasupra, cu pătrunjel verde tocat mărunt și crutoane din pâine neagră.

POFTĂ BUNĂ!!


—————

Înapoi