Ești ceea ce mănânci!


SUPĂ CREMĂ DE DOVLEAC TURCESC

21.01.2015 10:57


SUPĂ CREMĂ DE DOVLEAC TURCEASC

 INGREDINENTE:     
1 kg. dovleac turcesc       
2 morcovi      
1 rădăcină d pătrunjel        
1 ceapă        
2-3 căței de usturoi         
un praf de sare / 1 linguriță de sos de soia      
condimente: piper, cimbru, chimen        
1 lingură cu ulei de măsline      
brânză tofu      
un pumn cu semințe crude de dovleac       
boia dulce

 MOD DE PREPARARE:       
se curăță dovleacul. Se crestează miezul, se condimentează cu chimen și cimbru și se pune în tavă apoi la cuptor la copt cam 60 minute;      
când este copt dovleacul, se scoate din cuptor și se dă la răcit;       
se curăță și se spală morcovii, pătrunjelul, ceapa și usturoiul;       
se pun la fiert morcovii, pătrunjelul, ceapa și usturoiul în apă fierbinte;      
după ce au fiert legumele, se pun la răcit;

se pun legumele și dovleacul copt în blender și se mărunțesc bine;     
se pune crema rezultată într-o oală;      
se adaugă condimentele: cimbru,  chimen, piper; sarea și uleiul de măsline;         
se dă în fiert și se adaugă apă fierbinte dacă supa este prea groasă;        
se prăjesc semințele în tigaie cu puțină boia dulce, fără ulei;    
se usucă și apoi se taie brânza tofu în cuburi mici și se prăjește în tigaie, fără ulei;       
se servește supa în boluri cu semințele prăjite deasupra și cuburi de brânză tofu prăjită.

 POFTĂ BUNĂ!!


—————

Înapoi