
Ești ceea ce mănânci!
SUPĂ CREMĂ DE DOVLEAC TURCESC
21.01.2015 10:57SUPĂ CREMĂ DE DOVLEAC TURCEASC
INGREDINENTE:
1 kg. dovleac turcesc
2 morcovi
1 rădăcină d pătrunjel
1 ceapă
2-3 căței de usturoi
un praf de sare / 1 linguriță de sos de soia
condimente: piper, cimbru, chimen
1 lingură cu ulei de măsline
brânză tofu
un pumn cu semințe crude de dovleac
boia dulce
MOD DE PREPARARE:
se curăță dovleacul. Se crestează miezul, se condimentează cu chimen și cimbru și se pune în tavă apoi la cuptor la copt cam 60 minute;
când este copt dovleacul, se scoate din cuptor și se dă la răcit;
se curăță și se spală morcovii, pătrunjelul, ceapa și usturoiul;
se pun la fiert morcovii, pătrunjelul, ceapa și usturoiul în apă fierbinte;
după ce au fiert legumele, se pun la răcit;
se pun legumele și dovleacul copt în blender și se mărunțesc bine;
se pune crema rezultată într-o oală;
se adaugă condimentele: cimbru, chimen, piper; sarea și uleiul de măsline;
se dă în fiert și se adaugă apă fierbinte dacă supa este prea groasă;
se prăjesc semințele în tigaie cu puțină boia dulce, fără ulei;
se usucă și apoi se taie brânza tofu în cuburi mici și se prăjește în tigaie, fără ulei;
se servește supa în boluri cu semințele prăjite deasupra și cuburi de brânză tofu prăjită.
POFTĂ BUNĂ!!
—————