Ești ceea ce mănânci!


ZACUSCĂ DIN CONOPIDĂ

21.08.2015 09:23


ZACUSCĂ DIN CONOPIDĂ

INGREDINENTE:        
1 onopidă, nu foarte mare         
2 cepe         
2 morcovi        
2 roșii        
5-6 căței de usturoi        
3 linguri cu ulei de măsline       
1 linguriță cu sare         
piper, cimbru uscat

MOD DE PREPARARE:        
se curăță și se desface în buchețele mici conopida;        
se spală buchețelele de conopidă;       
se curăță și se spală restul de legume;         
se taie cubulețe legumele;       
se pune uleiul într-o tavă, se adaugă legumele (mai puțin usturoiul)  și se dau
la cuptor cam 0 oră - se amestecă din când în când;        
opriți cuptorul și mai lăsați tava încă  20 minute, în cuptor;        
se răstoarnă legumele într-un tuci / o oală;        
se adaugă usturoiul pisat, sarea, piperul, cimbrul;        
se mai fierbe cam 25-30  minute;      
se lasă să se răcorească și se pune în borcane;        
vor ieși 3-4 borcănele.

POFTĂ BUNĂ!!


—————

Înapoi