
Ești ceea ce mănânci!
ZACUSCĂ DIN CONOPIDĂ
11.09.2015 15:31ZACUSCĂDIN CONOPIDĂ
INGREDINENTE:
1 conopida,
3 cepe,
2 linguri oțet de mere,
1 kg roșii sau 3-4 linguri bulion,
citeva felii de lămâie,
sare,
piper,
1 bucățică de zahăr brun
, 1 foaie de dafin,
cimbru,
frunze de pătrunjel
MOD DE PREPARARE:
se fierbe conopida în apă cu sare.
se fierb cepele tăiate felii in otet diluat cu apă, in care se adaugă sosul de roșii sau bulionul, foaia de dafin, cimbrul, sarea, piperul, zahărul, felioarele de lămâie și frunzulițele de pătrunjel.
se toarnă sosul cald peste conopida scursă de zeamă
se lasa 1-2 ore in acest sos la rece.
se pune în borcane
POFTĂ BUNĂ!!
—————