
Ești ceea ce mănânci!
CONOPIDĂ ZDROBITĂ CU VERDEȚURI
19.09.2015 13:45CONOPIDĂ ZDROBITĂ CU VERDEȚURI
INGREDINENTE:
1 conopidă
1-2 linguri ulei de măsline
sare
5-6 căței de usturoi;
condimente: piper, rozmarin / chimen;
pătrunjel verde, mărar, coriandru puțin.
MOD DE PREPARARE:
se desface conopida buchețele;
se pun bucățelele de conopidă în apă cu sare cca. 30 minute apoi se scurge apa;
se pune conopida la fiert în apă cu sare;
când conopida este fiartă se scurge apa;
se curăță usturoiul și se zdrobește cu lama cuțitului;
se pune uleiul, usturoiul, sarea și condimentele în tigaie;
se încinge uleiul;
se pune conopida bine scursă și se lasă să se rumenească;
se trage tigaia de pe foc și se adaugă pătrunjelul verde, mărarul, coriandrul tocate mărunt;
se poate servi cu brânză tofu;
se pot servi cu smântână din caju sau cu ce sos preferați.
POFTĂ BUNĂ!!
—————