
Ești ceea ce mănânci!
SALATĂ PRAZ, NUCI, PORUMB, ANANAS ȘI SALATĂ VERDE
16.07.2015 07:17SALATĂ PRAZ, NUCI, PORUMB, ANANAS ȘI SALATĂ VERDE
INGREDINENTE:
2 fire de praz (mici ca mărime)
100 g. boabe de porumb fierte
100g. brânză tofu
un pumn de nuci
fructele dintr-un compot de ananas sau cubulețe din ananas proaspăt
1 salată verde
1 legătură pătrunjel verde
DRESSING:
2 lingurițe de muștar
2 lingurițe de miere
1 linguriță oțet de mere
zeama dintr-un compot de ananas
zeama de la o lămâie
2 linguri ulei de măsline
un praf de sare
piper
MOD DE PREPARARE:
se curăță, se spală și se taie rondele prazul;
se taie nucile în bucăți mari;
se taie cubulețe bucățile de ananas din compot;
se desface conserva de porumb și se pune
la scurs;
se spală și se rupe în bucăți mici salata verde;
se taie cubulețe brânza tofu;
se toacă mărunt pătrunjelul verde;
se amestecă prazul, ananasul, porumbul și pătrunjelul verde într-un vas încăpător;
se prepară DRESINGUL: se stoarce o lămâie; se amestecă zeamă de lămâie, cu uleiul, oțetul, sarea, piperul, sucul din compotul de ananas, mierea, muștarul într-un borcan cu capac;
se varsă dressingul în vas peste celelalte ingrediente și se amestecă bine;
se acoperă și se dă la frigider 1-2 ore înainte de servire;
chiar înainte de servire se pun: bucățelele tofu, nucile tăiate și salata verde
se amestecă bine toate ingredientele;
se poate servi cu pâine de secară prăjită.
POFTĂ BUNĂ!!
—————