Ești ceea ce mănânci!


SALATĂ PRAZ, NUCI, PORUMB, ANANAS ȘI SALATĂ VERDE

16.07.2015 07:17


SALATĂ PRAZ, NUCI, PORUMB, ANANAS ȘI SALATĂ VERDE

INGREDINENTE:       
2 fire de praz (mici ca mărime)         
100 g. boabe de porumb fierte         
100g. brânză tofu      
un pumn de nuci        
fructele dintr-un compot de ananas sau cubulețe din ananas proaspăt       
1 salată verde        
1 legătură pătrunjel verde

DRESSING:        
2 lingurițe de muștar        
2 lingurițe de miere         
1 linguriță oțet de mere         
zeama dintr-un compot de ananas         
zeama de la o lămâie         
2 linguri ulei de măsline         
un praf de sare       
piper

MOD DE PREPARARE:         
se curăță, se spală și se taie rondele prazul;         
se taie nucile în bucăți mari;       
se taie cubulețe bucățile de ananas din compot;       
se desface conserva de porumb și se pune la scurs;         
se spală și se rupe în bucăți mici salata verde;         
se taie cubulețe brânza tofu;         
se toacă mărunt pătrunjelul verde;        
se amestecă prazul, ananasul, porumbul și pătrunjelul verde într-un vas încăpător;      
se prepară DRESINGUL: se stoarce o lămâie; se amestecă zeamă de lămâie, cu uleiul, oțetul, sarea, piperul, sucul din compotul de ananas, mierea, muștarul într-un borcan cu capac;         
se varsă dressingul în vas peste celelalte ingrediente și se amestecă bine;        
se acoperă și se dă la frigider 1-2 ore înainte de servire;       
chiar înainte de servire se pun: bucățelele tofu, nucile tăiate și salata verde        
se amestecă bine toate ingredientele;        
se poate servi cu pâine de secară prăjită.

POFTĂ BUNĂ!!


—————

Înapoi